KEBAB NA FRYTKACH
Składniki:
- piersi drobiowe pokrojone w kostkę (400 g)
- sól i pieprz (do smaku)
- pomidorki świeże pokrojone w talarki(2 sztuki)
- frytki (600 g)
- cienko pokrojona kapusta pekińska (0,5 główki)
- majonez (3 łyżki)
- ketchup (3 łyżki)
- papryka słodka (1 szczypta)
- Sos czosnkowy WINIARY (2 łyżki)
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę
Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz.
Smażymy na złoty kolor.
Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki,
Nakładać na frytki pierś z kurczaka, majonez, kapusta pekińska, pomidory, sos czosnkowy, kapusta i to polać ketchupem.

Życzę smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz