poniedziałek, 15 czerwca 2015

KEBAB NA FRYTKACH
Składniki:
  • piersi drobiowe pokrojone w kostkę (400 g)
  • sól i pieprz (do smaku)
  • pomidorki świeże pokrojone w talarki(2 sztuki)
  • frytki (600 g)
  • cienko pokrojona kapusta pekińska (0,5 główki)
  • majonez (3 łyżki)
  • ketchup (3 łyżki)
  • papryka słodka (1 szczypta)
  • Sos czosnkowy WINIARY (2 łyżki) 
Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę
Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz.
Smażymy na złoty kolor.
Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki,
Nakładać na frytki pierś z kurczaka, majonez, kapusta pekińska, pomidory, sos czosnkowy, kapusta i to polać ketchupem.

























Życzę smacznego!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Liczniczek