poniedziałek, 16 lutego 2015


  • Ciasto Krakers
Składniki:
  • 2 paczki krakersów
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 żółtko
  • 1 litr mleka
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej 
  • 4 łyżki mąki pszennej 
  • puszka mleka kajmak
  • 250 dkg margaryny 
  • pół szklanki cukru
  • śmietana 30% do ubijania 
  • 1 łyżkę żelatyny
Sposób wykonania:
Z mąki pszennej i ziemniaczanej, cukru, budyniu, żółtka ugotuj budyń. Ostudzić, dodać margarynę, wymieszaj całość. Warstwa krakersów, budyń, krakersy potem masę korówkową i na samą górę śmietanę ubitą z łyżeczką rozpuszczonej i wystudzonej żelatyny.  




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Liczniczek