niedziela, 29 marca 2015

 Nadziewany Tulipan
Składniki:
  • Małe pomidorki
  • Ser żółty
  • Łodyżka szczypiorku 
  • Szpinak 
  • Makaron (kokardki)
Sposób wykonania:
Małe pomidory obieramy ze środka. Następnie wycinamy ząbki u samej góry pomidora. Na patelce rozmrażamy szpinak. Do garnka z wodą wsypujemy makaron (kokardki), czekamy aż się ugotują. Ser żółty ścieramy na tarce około 30 dag. Roztarty ser dodajemy do szpinaku, następnie czekamy aż ser się roztopi. Gdy makaron (kokardki) ugotują się odcedzamy je i wsypujemy troszkę do papryki oraz dodajemy szpinak ze serem. Na samym końcu papryki wycinamy dziurkę na łodyżkę szczypiorku.
Myślę, że taki obiad zdziwi każdego!
Życzę smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Liczniczek