wtorek, 24 marca 2015

Kolorowy deser rodzynkowy
Składniki:
  • 1 opakowanie (50 dag) lodów waniliowych,malaga lub zabajone
  • 1 puszka brzoskwiń lub moreli w słodkiej zalewie
  • 10 dag rodzynek
  • 4 łyżki likieru lub syropu z malin
  • rurki waflowe do dekoracji
Sposób przygotowania:
1.Cztery pucharki deserowe ochłodź  w zamrażalniku (dzięki temu deser będzie trwalszy). W tym samym czasie lody wyjmij z zamrażalnika i odstaw na około 10 minut, aby lekko rozmiękły (łatwiej będzie je nakładać i formowa). 
2.Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój wzdłuż na cząstki. Rodzynki ułóż na sitku przelej wrzątkiem i odstaw, aby sotygły i ociekły z wody.
3.Do ochłodzonych pucharków włóż po porcji brzoskwiń (2-3 sztuki). Na nich umieść po 1-2 kulki lodów. Posyp rodzynkami. Każdą porcje polej łyżką słodkiego likieru lub syropu malinowego. Deser udekoruj rurkami waflowymi i natychmiast podawaj.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Liczniczek