wtorek, 12 maja 2015

Andrut
  • 250 g margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2-3 łyżki kakao
  • 1 szklanka wody 
  • 2-3 (zależy jaką chcecie mieć gęstą masę) szklanki mleka w proszku
  • 1-2 opakowanie andrutów
  • wiórki kokosowe
  • kolorowe cukierki
Sposób przygotowania:

 W rondlu na bardzo małym ogniu rozpuścić margarynę, mieszając ją z cukrem pudrem, kakao i wodą. Nie dopuścić do zagotowania. Mieszać, żeby wszystkie składniki się dobrze połączyły, ale nie przywarły do dna. Kiedy masa będzie gładka, zdjąć ją z ognia i przestudzić.
Do przestudzonej masy dodawać stopniowo mleko w proszku, stale mieszając mikserem. Jeśli masa będzie za rzadka - dodać więcej mleka w proszku. Masa ma być na tyle gęsta, żeby z oporem ściekać z łyżki.
Nakładać po 2 pełne łyżki masy na warstwę andruta, rozsmarować dużym nożem i przykrywać kolejną warstwą andruta. I powtarzać do puki nie skończy się andrut. Jeśli masa zostanie udekorować (rozsmarować po wierzchu), posypać wiórkami lub kolorowymi cukierkami.


 Tutaj mamy z orzechami!!


 












Życzymy smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Liczniczek