Andrut
- 250 g margaryny
- 1 szklanka cukru pudru
- 2-3 łyżki kakao
- 1 szklanka wody
- 2-3 (zależy jaką chcecie mieć gęstą masę) szklanki mleka w proszku
- 1-2 opakowanie andrutów
- wiórki kokosowe
- kolorowe cukierki
W rondlu na bardzo małym ogniu rozpuścić margarynę, mieszając ją z cukrem pudrem, kakao i wodą. Nie dopuścić do zagotowania. Mieszać, żeby wszystkie składniki się dobrze połączyły, ale nie przywarły do dna. Kiedy masa będzie gładka, zdjąć ją z ognia i przestudzić.
Do przestudzonej masy dodawać stopniowo mleko w proszku, stale mieszając mikserem. Jeśli masa będzie za rzadka - dodać więcej mleka w proszku. Masa ma być na tyle gęsta, żeby z oporem ściekać z łyżki. Nakładać po 2 pełne łyżki masy na warstwę andruta, rozsmarować dużym nożem i przykrywać kolejną warstwą andruta. I powtarzać do puki nie skończy się andrut. Jeśli masa zostanie udekorować (rozsmarować po wierzchu), posypać wiórkami lub kolorowymi cukierkami.
Tutaj mamy z orzechami!!

Życzymy smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz